Düşük faiz çiftçi kredisi
Düşük faiz çiftçi kredisi
  1. haberleri
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Düşük Faizli Çiftçi Kredisini Almanın Yolu

Düşük Faizli Çiftçi Kredisini Almanın Yolu

Zaman zaman devlet çiftçilerin ihtiyacını karşılamak, üretimi artırmak için farklı adımlar atarak düşük faizli, faizsiz ve hibe türünde kredileri tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara tahsis edebiliyor. Bir çok kişi üretimi artırmak adına ihtiyacı olan maddi varlığı karşılamak için hangi yollara başvurabileceğini bilmiyor. Etrafından duyduğu düşük faizli kredi için bilgilendirmemizi yapmak istiyoruz ki bu aşamada sesimizi duyurabildiklerimiz için faydalı olabilelim.

Düşük Faizli Tarımsal Üretim Kredisi Ziraat Bankasından

Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2020-4 numaralı tebliğde tarımsal üretimle uğraşanlar için düşük faizli kredinin ayrıntılarına yer verildi. Dilerseniz buradan ulaşarak Resmi Gazetede yayımlanan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına ilişkin tebliği inceleyebilirsiniz. Krediye başvuru süresi ise 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2022 yılları arasında.

Bölgeye Göre Düşük Faizli Kredi

Yayımlanan tebliğe göre üretime konu olan husus önemli. Burada sütçü kombine sığır yetiştiriciliği, damızlık düve yetiştiriciliği, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konularına değiniliyor olsa da, ayrıca bu indirimden faydalanabilmek için üretimin yapıldığı şehir de önem arz ediyor. Tebliğin dördüncü maddesinde buna değinilmiş. 4 ncü maddede belirtildiği üzere;

  1. a) Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliği: Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak.
  2. b) Damızlık düve yetiştiriciliği: Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Muş, Osmaniye, Samsun, Sivas, Tunceli, Trabzon, Van, Yozgat.
  3. c) Büyükbaş hayvan besiciliği: Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Uşak, Şanlıurfa.

ç) Küçükbaş hayvancılık: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat.

Devletin sunduğu düşük faizli hayvansal ve tarımsal üretim kredisinden faydalanabilmek için üretimin konusuna göre adım atılması gerekiyor. Örneğin Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği için manda dahil elli baş ve üzeri hayvan üretiminde sayısal üretimin artırılması gerekiyor. Bunun yanına ahır tamiri, yapımı, tadilatı, yem hazırlama üniteleri, balya ve çayır kesme makinesi, gübre yönetimi gibi bir çok ekipman alımı ve yatırımları için buradan kredi alabiliyorsunuz.

Tarımsal ve hayvansal üretim için alınacak düşük faizli kredinin tahsisi Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin koordinesinde gerçekleştiriliyor. Bu manada üretim için kredi almak isteyen işletme sahipleri aynı zamanda ayrıntılı bilgiye Ziraat Bankası şubelerinden ulaşabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir